Koçluk hizmeti, dünyada 30 yılı aşkın bir süredir yapılmakta iken Türkiye için son 15 yıldır ön plana çıktı ve 29 Haziran 2013 yılında Türkiye’ de meslek statüsünü kazandı. Bununla birlikte, 2017 yılından bu yana Anka Koçluğun önderliğinde, koçluk hizmeti yapan kişilere meslek belgesi almanın kapıları açıldı.

Koçluk mesleğinin itibarını gururla paylaşabilmek için, çeşitli zorlu sınavlardan geçerek meslek belgesini almış koçların sayısını arttırmak ve koçluk mesleğini, kendi saygınlığı içinde, bilgi ve becerileri sınanmış ve onaylanmış kişilerin devam ettirmesini sağlamak ve bu durumu yaygınlaştırmak amacı ile Uzman Koçlar Derneği olarak yola çıkıyoruz.

Tüm meslektaşlarımızın yardım ve katılımları ile hep birlikte yolumuz daha açık olacaktır.

Birlik ve beraberliğin gücü ile koçluk hizmeti alanlar için güvenilir bir zemin,  koçluk hizmeti verenler için de kaliteli bir statü sağlayacağımıza inanıyoruz.

Misyon'umuz :

Koçluk mesleğini uluslararası standartlar kapsamında yaygınlaştırarak, Avrupa Birliği ve toplumsal fayda projelerinde meslek belgeli koçlar olarak aktif bir şekilde yer almak birincil önceliğimizdir. Bu neticede meslek belgeli koçluk mesleğini uluslararası standartları koruyarak geliştirmek ve daha ileriye götürmek hedeflerimiz arasındadır.

Vizyon'umuz :

Koçluk mesleğini bilimsel temellere oturtarak saygınlığını arttırmak, uzman koçları etik ve paylaşımcı bir platformda bir araya getirerek 'Meslek Belgeli Koçluk' mesleğinin gelişimini sağlamaktır.

Daha detaylı bilgi almak için..          BİZE ULAŞIN